Esmee Visser | Illustratie
Wie ben ik?
Esmee Visser illustrator

Hoi, ik ben Esmee!

Maker met een passie voor natuur, verhalen en beeld. Het liefst combineer ik deze passies door visuele verhalen te vertellen waar mensen blij van worden. Hierbij gebruik ik vaak humor en alle kleuren van de regenboog.

 

Het vertellen van verhalen is begonnen op mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. Als designer in opleiding heb ik kunnen ontdekken welke media bij mij passen en ervaring op kunnen doen met verschillende communicatievraagstukken. 

 

Misschien is het je al opgevallen dat veel van mijn werk een beetje korrelig is. Dit komt omdat ik veel illustraties op de risoprinter afdruk. Dat is een analoge printer die met stencils werkt. De voorbereiding lijkt op zeefdrukken en het resultaat is vaak net anders omdat je voor elke kleurlaag je papier één voor één door de printer moet rollen. Zo ontstaan er kleine imperfecties. De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt met deze printer en ik ben zelfs een tijdje instructeur geweest waar ik in workshops en met één op één begeleiding studenten enthousiast maakte om ook te experimenteren met deze techniek.

 

Ook in mijn vrije tijd ben ik graag aan het tekenen. Wil ik wat afwisseling, dan ben ik met mijn neus in de (fantasy)boeken of ben ik buiten met mijn camera en wandelschoenen op pad. Het liefst net buiten Nederland, waar het minder plat is. 

 

Wil je meer over me weten of in contact met me komen?

Mail me naar info@esmeevisserillustratie.nl of neem een kijkje op LinkedIn en mijn illustratieaccount @esmeevisserillustratie op Instagram.

Foto: Wytze de Vries