Zinecovers
Zinecovers

Vanuit mijn passie voor illustratie en print heb ik een paar keer samengewerkt met andere makers om een gerisoprinte zine te maken. Hiervoor heb ik de covers geïllustreerd. Dit vond ik erg leuk om te doen en ik hoop in de toekomst vaker covers of binnenwerk voor boeken en zines te mogen maken.

 

Guilty Pleasure mixtape

Ook BIG Utrecht wilde een zine maken met overkoepelend thema. Deze commissie van studievereniging MAD (de studievereniging voor CMD-studenten) organiseerde een risoworkshop om medestudenten te helpen de mysteries van de risoprinter te ontrafelen. Elke cursist maakte twee artworks van hun guilty pleasure songs. Op de cover wilde ik het gevoel van lekker fout meezingen met je favoriete guilty pleasure songs laten zien. De inhoudsopgave en het binnenwerk zijn gemaakt door BIG Utrecht en de cursisten van de workshop. De cover is gedrukt op grijs papier met de risokleuren fluorroze en fluorgeel, die bij overlapping mengen tot oranje.

Movie Magic zine

Vanuit het risolab CMD ontstond het idee om een zine te maken waarin verschillende studenten gerisoprint werk maakten van hun favoriete films. Hiervoor heb ik de cover gemaakt. In de bioscoop krijg je de volledige filmervaring. Daarom wilde ik de magie van de klassieke cinema´s gebruiken om mensen uit te nodigen om in deze papieren ´bioscoop´ rond te neuzen. Deze cover is gedrukt op lila papier met de risokleuren fluorroze en blauw die bij overlapping mengen tot paars.

Risoprint movie magic zine Esmee Visser illustratie