Mijn tijd breng ik graag door in de natuur en ik vind het dan ook leuk om mijn steentje bij te dragen aan het behoud van de natuurlijke omgeving en de bescherming van het klimaat. Op lokaal niveau zetten Duurzaam Riel-Goirle en Stichting Biodiversiteit Goirle-Riel zich hiervoor in. Voor beide organisaties heb ik een (nieuw) logo mogen ontwerpen.

Klimaatpodium (Duurzaam Riel-Goirle)

Stichting Duurzaam Riel-Goirle organiseerde tijdens de Kinderboekenweek van 2022 het Klimaatpodium. Het thema van de Kinderboekenweek was dat jaar namelijk ‘Gigagroen’. Tijdens dit evenement in het Jan van Besouw in Goirle leerden kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit de omgeving samen met hun ouders hoe ze duurzamer kunnen leven. Duurzaam Riel-Goirle wilde voor dit evenement een logo dat ze konden gebruiken in verschillende uitingen zoals persberichten, maar ook berichten op hun website en als herkenbaar element op het evenement zelf.

 

In het logo zijn handen heel erg belangrijk. Vele handen maken licht werk en dat is zeker wat Duurzaam Riel-Goirle die dag wilde uitdragen naar de leerlingen. Als we allemaal kleine stapjes nemen om duurzamer te leven, maken we samen al een groot verschil. Duurzaam leven hoeft dus helemaal niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. Om kinderen aan te spreken voor een toch wat serieus onderwerp, heb ik ervoor gekozen om het logo een speelse uitstraling te geven.

 

 

Schetsen Klimaatpodium
Schetsen Klimaatpodium

Stichting Biodiversiteit Goirle-Riel

Logo Stichting Biodiversiteit Goirle-Riel definitief

Deze stichting, ook wel afgekort als B-Team wilde een nieuw modern logo voor hun nieuwe website om ook jongeren aan te spreken. In het logo is een salamander verwerkt, een beestje dat veel voorkomt in het gebied waar het B-Team over adviseert.